Hjemmetræning

Ordet hjemmetræning dækker over en bred vifte af forskellige træningsmetoder. Som ny familie er det vigtigt, at man gør op med sig selv, hvilken træningsmetode, der passer til barnets og familiens behov og ønsker.
Hjemmetræningsfamilier er lige så forskellige som alle andre familier. Der er mange muligheder for at tilrettelægge træningen, så den passer bedst muligt ind i jeres familieliv

Det kan være hårdt at træne sit eget barn - at følge de små og store sejre hos barnet er en stor glæde og netop sejrene giver blod på tanden til at træne videre.

I ordet træning ligger der en undertone af et fysisk program, men hjemmetræning favner bredt og skal mere forstås som et fast dagsprogram, der indeholder mange forskelligartede elementer tilpasset det enkelte barns behov. Sprog- og kognitivtræning er for manges vedkommende en stor del af hjemmetræning.


Se mere om hjemmetræning

Aktuelt

Flere af vores forældre kæmper med manglende retssikkerhed

Flere af vores forældre kæmper med manglende retssikkerhed

Der er ingen hemmelighed, at det er svært for de fleste kommuner at administrere hjemmetræningsreglerne.

Bjørns familie har været nødsaget til at gå i pressen efter at have kæmpet for den rigtige hjælp til Bjørn i mere end tre år.

Læs mere

Aktuelt: Få vores bog om hjemmetræning gratis

Aktuelt: Få vores bog om hjemmetræning gratis

I Hjernebarnets bog om hjemmetræning fortæller 28 familier om livet med hjemmetræning, og om hvorfor hjemmetræning har vist sig at være det helt rigtige for deres familie. Familierne fortæller også om deres kampe med kommunerne for retten til at vælge hjemmetræning, om deres bekymringer for barnet med hjerneskade / særlige behov og om de fantastiske resultater, som de har skabt for barnet med hjemmetræningen. I bogen fortæller tre hjælpetrænere også om, hvordan det er at arbejde som hjælpetræner hos en familie, som hjemmetræner et barn med hjerneskade / særlige behov.

Læs mere

Hjernebarnet har brug for flere støttemedlemmer

Hjernebarnet har brug for flere støttemedlemmer

Hjernebarnet har brug for flere støttemedlemmer for at styrke og forbedre vores indsats for børn med funktionsnedsættelser.

Hjernebarnet er et fællesskab for forældre, som har børn med funktionsnedsættelser. Fælles for forældrene er, at de ønsker at hjemmetræne deres barn eller allerede gør det.

Læs mere

Hjemmetrænende forældre med skiftende arbejdstider har også ret til at få dækket indtægtstab

Hjemmetrænende forældre med skiftende arbejdstider har også ret til at få dækket indtægtstab

I Aarhus bor Otto på tre år. Ottos mor Anne hjemmetræner Otto. Det gjorde Anne tidligere på fuldtid og fik tabt arbejdsfortjeneste på fuldtid.
Da Otto startede i børnehave, fortsatte Anne med at hjemmetræne Otto i 13 timer og genoptog ved siden af sit arbejde som sygeplejerske på akutafdelingen i 24 timer. Det er et arbejde med skiftende arbejdstider.

Læs mere

Hovedsponsorer

  • Energi 30
  • Mikkeller
  • Børne Specialisterne
  • Huset SCNM
  • NTS
  • Xanado