Skip to main content

Flere af vores forældre kæmper med manglende retssikkerhed

Der er ingen hemmelighed, at det er svært for de fleste kommuner at administrere hjemmetræningsreglerne.

Bjørns familie har været nødsaget til at gå i pressen efter at have kæmpet for den rigtige hjælp til Bjørn i mere end tre år. Screenshot 2021 05 25 at 11.39.32Tak til Bjørns forældre, for at stå offentligt frem og fortælle om deres kamp med kommunen, og den manglende retssikkerhed som desværre hersker for børn, unge og voksne med handicap og deres familier i Danmark i disse år.
Det er sværere end man tror. Desværre er det også blevet mere nødvendigt, for at få den hjælp, man er sikret via lovgivning og den velfærdskontrakt som vi har med hinanden i Danmark. I Hjernebarnet har det været nødvendigt, at etablere juridisk hjælp til de hjemmetrænende forældrene.
Det er svært i en lille forening uden offentlig støtte, så forældrene søger fonde og legater til formålet. Det er grotesk og burde være helt unødvendigt. Hjernebarnet har et møde med Socialministeriet om et par uger, og her vil Bjørn og en række andre børn og deres familier være med i dialogen.

For vi må aldrig glemme hvem det her handler om - nemlig børn med særlige behov, som har så meget brug for en særlig indsats med støtte fra deres kommuner. En indsats de i dag kun får, hvis deres forældre kæmper for den.

Klik på billedet for at læse mere - eller her