Hjemmetræningsmetoder
Vi har her valgt her at vise et udsnit af forskellige metoder der gives tilskud til efter §32 og der kommer løbende flere til.
Således er ikke alle metoder beskrevet endnu og du skal være opmærksom på, at kommunerne forsat ikke har en ensartet praksis på området. Når vi præsentere en metode er det fordi vi har kendskab til flere kommuner der dækker metoden, hvilket dog ikke er ensbetydende med at alle kommuner gør det samme. Vi tager således ikke ansvar for hvorvidt de enkelte kommuner godkender metoderne eller ej.
Vi træner vores børn hjemme fordi vi kan se, at vores børn udvikler sig og får flere færdigheder og kompetencer.
Hvis I vælger at træne jeres barn selv, følger der nogle opgaver med, som kræver noget af jer: I skal vælge den rette metode til jeres barns som støtter barnets udviklingsbehov bedst muligt. I skal strukturere og gennemføre træning i hverdagen og indrette familiens liv rundt om træningen. I skal samarbejde med kommunens team af fagpersoner, som ikke altid er enige i den måde I arbejder på. Fremfor alt skal I sørge for at have det sjovt og gennemføre træningen i en positiv og rar atmosfære for familien og jeres barn. Det kræver noget af jer og alle medlemmerne af hjernebarnet har hver deres historier at dele både med successer og frustrationer.
Det er ikke altid let, men sammen kan vi mere!
Citat mor til hjerneskadet pige, som træner på 4. år:
"Selv den hårdeste dag med hjemmetræning er bedre end hverdagen før vi begyndte at træne selv"